Spareribs op Indische wijze

Er lagen nog twee spareribs in de vriezer, en die lagen me al een tijd in de weg. Maar ja, wat zou ik er eens van gaan maken. Natuurlijk in de slowcooker, zo veel was in ieder geval al zeker. Maar dan de kruiden of de marinade? Tot ik van de week bedacht dat Indische wel heel erg lekker moesten worden, besluit was genomen en de spareribs werden uit de vriezer gehaald.

Lekker goedkope spareribs

Het zijn de goedkoopste delen van varkensribben, afkomstig van onder de maag, borst en achter de schouders. Ze bevatten meestal 11 tot 13 botten. Het vlees zit op en tussen de botten, afhankelijk van de kwaliteit en grootte. Maar na bereiding in de slowcooker vallen de botjes er tussenuit 🙂

Uit de losse pols

De marinade maakte ik een beetje van dit en een beetje van dat. Op gevoel. Op geur. Op kleur. Omdat dat nu niet het meest handige is wanneer je een recept wilt delen heb ik er toch maar wat maten e.d. bij gezet.

Aangezien manlief er niet zo van houdt heb ik voor hem maar een haaskarbonade gekocht en met de rest mee gemarineerd.

spareribs

Spareribs op Indische wijze

Prep: 10 min
Kook: 6 min
Totaal: 17 min
Porties: 4 personen
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin
Boterzacht. Bestek heb je niet meer nodig, het valt zo van de botjes af.

Ingrediënten

  • 1,5 kilo spareribs
  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 125 ml ketjap asin
  • 125 ml ketjap manis
  • 1 duim laos
  • 1 duim gember
  • 2 el sambal oelek
  • 1 el sambal brandal
  • 1 el asem
  • 3 el gula djawa of bruine suiker

Instructies

  • Snipper de uien, pers de tenen knoflook en snijd de laos en gember in plakjes.
  • Mix alle ingrediënten in een grote kom en voeg de spareribs toe.
  • Zorg ervoor dat ieder stukje vlees onder staat en laat dit een hele nacht zo trekken in de koelkast.
  • De volgende dag kieper je de hele bak om in de slowcooker en zet je de slowcooker zes uur op low.

Sylvia's tips

Resultaat is donkere, pittige spareribs die zo van de botjes vallen.
Heb je dit recept al eens gemaakt?Laat dan een reactie achter en plaats jouw foto op Instagram @SilphyasKitchen of tag #silphyaskitchen!
close

Cadeautje van mij, voor jou!

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS toegang tot gratis eBooks en meer.

1 gedachte over “Spareribs op Indische wijze”

  1. Hoi Sylvia,

    Een heerlijk gerecht.
    Ik heb echter geen slowcooker en ook geen oven.
    Is dit gerecht ook te bereiden in een braadpan?
    Bij voorbaat hartelijk dank voor jouw antwoord.

    Groetjes,

    Manolito

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Review




Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info