Speculoos chiapudding

Deze speculoos chiapudding is in één woord verrukkelijk! Je kunt het eten als ontbijt, want het houdt je uren voldaan, maar ook bij een feestelijk diner is het een geweldige afsluiting.

Wanneer je een diner geeft met voor-, hoofd- en nagerecht, dan is deze chiapudding met speculoos wel voor vier personen. Je kunt het ook al prima van te voren klaarmaken omdat chiapudding minimaal vier uur moet opstijven in de koelkast. Vlak voor serveren lepel je alles laagje voor laagje in een mooi glaasje en klaar ben je.

Allergenen

Voor een sojavrije variant kun je bijvoorbeeld kokosyoghurt gebruiken. En om het glutenvrij te maken kies je natuurlijk voor een glutenvrij koekje. Schar heeft zowel speculoos als speculaas en is verkrijgbaar bij o.a. Holland & Barrett en Albert Heijn.

speculoos chia pudding

Recept speculoos chiapudding

Bereiding 10 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 2 el chiazaad
  • 75 ml amandelmelk, ongezoet
  • 3 speculoosjes
  • ¼ tl kaneel
  • ¼ banaan
  • yoghurt, Alpro – smaak naar keuze
  • handje frambozen
  • slagroom, optioneel

Zo maak je het

  • Prak de banaan tot een papje. Schep het chiazaad erbij en giet de melk erover. Meng alles goed en zet, in een afgesloten bakje, minimaal 4 uur in de koelkast.
  • Verkruimel een speculoosje en verdeel over twee glaasjes. Schep hierop de chiapudding en de vanille yoghurt.
  • Spuit hierop eventueel wat slagroom. Verdeel de frambozen en steek een extra speculoosje in de slagroom.
Ga jij dit recept maken? Laat het weten in een reactie hieronder.Vergeet niet een foto van het resultaat te delen op Instagram! Volg @SilphyasKitchen of gebruik de hashtag #silphyaskitchen

Lees ook: alles over de gezondheidsvoordelen van chiazaad

Opmerking bij de ingrediënten

  • Chiazaad – eiwitten en omega 3 genoeg met deze zaadjes.
  • Banaan – hoe rijper de banaan hoe zoeter het wordt. Je kunt de banaan ook achterwege laten en wat maple syrup of agave siroop gebruiken.
  • Yoghurt – in dit gerecht gebruikte ik de limoen yoghurt van Alpro, heerlijk fris en toch een beetje zoet.
  • Frambozen – je kunt de frambozen ook vervangen door blauwe bessen, bramen of aardbeien.
  • Slagroom – de plantaardige topping van Albert Heijn is heerlijk.

Meer recepten met chiazaad

Recepten direct in je inbox?

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Plaats een reactie

Review