Superfoods uit het bos. Wandel je mee?

Hoe gaaf is het als je in het bos loopt en je vindt daar planten waar je ’s avonds mee gaat koken? Je eigen kostje bij elkaar scharrelen in de natuur lijkt me toch zo ontzettend gaaf! Uren kan ik kijken naar programma’s met mensen die heel klein wonen, zelfvoorzienend zijn en genieten van de natuur. “Hoe dan?!” vraag ik me altijd af. Hoe begin je met zoiets? Baan, huis, de gewone dingen die jij en ik hebben moeten toch betaald worden.

Klein beginnen dan maar

Terug naar eten uit de natuur. Dit jaar heeft Natuurmonumenten weer een aantal excursies op het programma staan. Tijdens een inspirerende wandeling leer je hoe je de krachten van planten kunt gebruiken voor een natuurlijke leefstijl en hoe je verschillende zintuigen in kunt zetten bij het zoeken naar eetbaar groen.

Nationaal Park Zuid Kennemerland

De excursies vinden plaats in het Nationaal Park Zuid Kennemerland. Landgoed Duin en Kruidberg is een uniek gebied waarin parkbos en duinbos elkaar afwisselen en waar veel planten te vinden zijn die je kunnen helpen om je gezondheid te verbeteren. Maar bovenal is het gewoon ontzettend leuk om je eten bij elkaar te scharrelen!

Salade van onkruid

Voorjaar excursie – zaterdag 29 februari 2020

Wandel mee met herborist Corina. Zij laat je op verschillende manieren proeven en beleven. Alles met als doel om je weerstand te verhogen en je gezondheid te verbeteren. Tijdens deze workshop ga je ook een pesto maken op basis van wilde planten.

Lente excursie – zaterdag 14 maart 2020

Een inspirerende workshop met herborist Corina. In deze workshop ga je aan de slag met het maken van een heerlijke brandnetelsoep. Ruik, proef en beleef de natuur op een nieuwe, verrassende manier. Wanneer je de brandnetel juist benadert zul je er geen last van hebben.

Salade van onkruid – zaterdag 28 maart 2020

Ook tijdens deze wandeling laat Corina je kennis maken met de natuur op een bijzondere manier. Langs de bosrand vind je allerlei eetbare onkruiden. In deze workshop ga je aan de slag met het maken van een salade van onkruid.

SPECIAL, koken met superfoods – zaterdag 4 april 2020

Tijdens deze special nemen herborist Corine en leefstijlcoach Tamara je mee naar werkschuur De Bosuil. Onderweg wijzen ze je op de superfoods die je tegen kunt komen in het bos. Deze workshop wordt afgesloten met een gezamenlijke lunch.

Ledenkorting

Ben je lid van Natuurmonumenten? Dan kun je met korting deelnemen aan deze excursies. Meer informatie of inschrijven kan hier.

close

Gewoon lekker, lekker plantaardig!

Sluit je aan bij 794 anderen en kook met me mee!

Je ontvangt maximaal 1 keer per week een e-mail

Plaats een reactie