Terugkijken op Kerstmis 2013

Terugkijken op Kerstmis 2013

0 Comments

Dit jaar duurde de Kerst voor ons drie dagen lang. Eerste Kerstdag waren mijn schoonouders van de partij, Tweede Kerstdag mijn vader en Derde Kerstdag de kinderen met aanhang. Eh… nou ja gedeeltelijk dan: twee afwezig en een kwam na zijn werk pas binnen, zijn vriendin kwam rond half elf ook nog even aan, dus al met al bijna compleet.

Alle boodschappen waren in huis, meer zelfs dan nodig, kon volgens mij een flink weeshuis voeden met wat er allemaal in de bijkeuken stond. Overal had ik aan gedacht: dochterlievv vegetariër, schoonvader wil alles meer dan beetgaar en liefst gewoon Hollands, vader is niet zo avontuurlijk met eten en bonusschoondochter is allergisch voor alles wat los en vast zit. Maar met aanpassingen, goede moed, fantasie en passie is uiteindelijk iedereen tevreden en voldaan naar huis gegaan. Althans daar ga ik maar van uit, want niemand had commentaar…

Hieronder een korte impressie van onze feestelijke dagen (kwam er achter dat ik toch een stuk minder foto’s had gemaakt dan gedacht).

Als amuse had ik een carpaccio-bonbon geïnspireerd door Leuke Recepten en een bloemkoolmousse. Als voorgerecht een heerlijke kipcocktail en voor dochterlievv die vegetariër is gevulde champignons. Om de boel even een beetje te laten zakken en voor de feestelijkheid kwam hierna een spoom met mango-sorbetijs. Het hoofdgerecht bestond uit een groentenschotel uit het boek Simple Pleasures van Annabel Langbein, hertenbiefstuk met cranberry compote en pommes duchess. Hierna een citroensyllabub. Als dessert hadden we een kaasplateau met o.a. brie met bieslook, geitenkaas, carré de chaumes, walnoten en honing. Als afsluiter was er koffie met eigengemaakte koffielikeur.

Deze dag dezelfde amuses als op eerste kerstdag en natuurlijk ook weer de spoom tussendoor. Als voorgerecht hadden we deze dag een garnalencocktail met Noorse garnalen, avocado, appel en een zelfgemaakte whiskysaus. Het hoofdgerecht bestond uit varkenshaas omwikkelt met katenspek en haricots vert met katenspek. Als nagerecht een flensje met mago-sorbetijs, een koekrolletje, slagroom en chocolade. En ook deze avond werd afgesloten met koffie met zelfgemaakte likeur.

De derde en laatste Kerstdag hadden we de carpaccio-amuse en een courgettesoepje. Als voorgerecht kipcocktail en dochterlievv een fruitcocktail. Als hoofdgerecht een groentetian uit het boek Simple Pleasures van Annabel Langbein, pommes duchess en een varkensfiletrollade. Ook deze dag hadden we natuurlijk spoom en citroensyllabub. Als nagerecht weer een kaasplateau en een koekjeskerstboom, althans dat had het moeten worden zoals hier, maar ik had niet genoeg koekjes en tsja, dan krijg je meer een kerstkoekjesslagveld, maar de smaak was verrukkelijk!

Het waren drie geweldige dagen, maar wat was ik blij toen ik derde Kerstdag mijn bed in kon storten om half twee!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.