Trip down memory lane: Steakhouse Roos

Steakhouse Roos

Voor het eerst sinds een jaar of tien zijn we weer eens bij Steakhouse Roos geweest. Ditmaal vanwege het afscheid van mijn zwager die voor een jaar naar Indonesië vertrekt om daar te werken, hij wel… (ik ben niet jaloers hoor 😀 ). Het was ontzettend leuk om te zien dat dezelfde eigenaar er nog was en de kok ook nog steeds dezelfde was (en ze herkenden ons ook nog!).

Reserveren gewenst

Reserveren is wel een must volgens mij, want zelfs op dinsdagavond zaten ze tot de nok toe vol! Wonderlijk op een doordeweekse dag. Gelukkig had mijn schoonmoeder wel gereserveerd en we konden met zijn achten dan ook prima aanschuiven. De kaart had wel een andere look gekregen volgens mij, maar ons favoriete gerecht stond er nog steeds op: Lomito al maron. Een flink stuk ossenhaas met gemarineerde paprika. Erbij werd natuurlijk chimichurri geserveerd.  Vooraf nam ik empanadas: overheerlijke pittige vleespasteitjes.

Zelf doen?

Terwijl ik daar zo heerlijk zat te smikkelen en smullen bedacht ik me dat we dat natuurlijk ook zelf wel kunnen maken. En ach, als je dan toch dat van plan bent, mag je ook best wel een beetje reclame maken voor het restaurant waar het allemaal door kwam: Steakhouse Roos! Ze zijn 7 dagen per week open en hebben ook nog een afhaalservice.

* * *

TIP: als je via de receptenindex zoekt naar de empanadas zie je ook nog een filmpje van hoe je ze moet maken.

empenadas

Empanadas

0 van 0 stemmen
Auteur: Sylvia
Empanadas eet je gewoon zonder sausje, maar een beetje chimmichurri is altijd ernstig lekker natuurlijk.
Print recept Pin recept
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Porties: 20 stuks (ongeveer)

Ingrediënten

Vulling

  • 750 gr rundergehakt
  • 3 bosuitjes
  • 1 ui (grote)
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 mais (klein blikje)
  • ½ kopje doperwten (diepvries)
  • paprikapoeder (gerookt)
  • komijnpoeder
  • zout
  • peper

Het deeg:

  • 500 gr bloem
  • 2 eieren
  • 100 gr boter
  • 8 el water
  • 1 tl zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180-200°C.
  • Meng alle ingrediënten voor het deeg en laat dit afgedekt met folie een half uur rusten in de koelkast. Steek daarna met behulp van een vorm rondjes uit het deeg.
  • Snijd de bosuien in ringetjes en snipper de ui.
  • Rul het gehakt en bak de ui mee. Verkruimel het bouillonblokje en voeg toe. Voeg vervolgens de rest van de specerijen naar smaak toe. Let op dat het niet te droog wordt.
  • Verdeel de vulling over het deeg en voeg wat bosuitjes toe.
  • Vouw de randen van de empanada om en druk de randen goed aan, er mag geen lucht ontsnappen.
  • Doe de empanada’s in de voorverwarmde oven en laat ze hier ongeveer een kwartier in zitten. Wanneer de empanada’s een goudbruin korstje hebben, zijn ze klaar.
Heb jij dit recept gemaakt?Jouw creatie bewonder ik graag op Instagram! Vergeet dus niet om @SilphyasKitchen of #SilphyasKitchen te vermelden.

* * *

Lomito al maron

Neem een flinke ossenhaas en grill die zoals je lekker vindt: rare, medium, well-done. Leg een gehalveerde gemarineerde paprika half op de ossenhaas en geef er een schaaltje chimichurri bij.

chimichurri

Chimichurri

5 van 1 stem
Auteur: Sylvia
Deze Argentijnse dressing is heerlijk pittig en doet het super op een flinke steak!
Print recept Pin recept
Bereidingstijd: 3 uur 10 minuten
Porties: 1 pot

Ingrediënten

  • 1 tomaat
  • 2 rode pepers
  • 5 tenen knoflook
  • 1 bos peterselie (plat)
  • 2 rode uien
  • 2 tl komijnpoeder
  • 2 tl oregano (gedroogd)
  • rode wijnazijn
  • olijfolie (extra vierge)

Instructies
 

  • Pel de tenen knoflook. Plet ze met een groot (koks)mes op een snijplak en snijd de tenen superfijn.
    Snijd de rode pepers in ragfijne ringen en snijd dat daarna nog fijner.
    Snijd de tomaat en rode uien in hele kleine stukjes.
    Hak de peterselie fijn.
  • Doe alles in een grote kom en meng het geheel goed.
  • Voeg dan de komijnpoeder en oregano toe en roer nogmaals goed door.
  • Giet er nu een scheut azijn en olie bij en meng nog een keer. Breng op smaak met peper en zout.
  • Giet vervolgens olijfolie erbij tot alle ingrediënten net onder staan. Mix nog een keer heel goed en bewaar in een goed afsluitbare pot.
Sauzen, Dressings en Kruiden
Argentijns
Argentijnse saus, BBQ saus, Chimichurri
Heb jij dit recept gemaakt?Jouw creatie bewonder ik graag op Instagram! Vergeet dus niet om @SilphyasKitchen of #SilphyasKitchen te vermelden.

 

close

Gratis eBook

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS het gratis eBook "Culinaire rondreis door Indonesië".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info