Tweede huis

Tweede huis

0 Comments

Al jaren nemen we iedere zomer de caravan van mijn schoonouders mee. Schatten van mensen. Geweldige caravan. Heerlijke vakanties. Al net zoveel jaren denken we erover dat het eigenlijk onzin is om een eigen caravan aan te schaffen. We kunnen tenslotte die van schoonouders lenen wanneer we weg willen.

En toch en toch en toch… het kriebelt waar we niet jeuken kunnen. Want hoe lekker is het om in het voorseizoen de caravan ergens te plaatsen en dan drie dagen weekend te vieren daar?! Lijkt me geweldig. En dat daar kan natuurlijk zo’n beetje overal in Nederland zijn. Want zo groot is dit kikkerlandje nu ook weer niet, twee keer gas geven en je bent over de grens!

En hoe vaak loopt het seizoen tegenwoordig niet door tot in oktober? Hoeveel mooie dagen hebben we niet in oktober en november? Precies! Daar moet je van genieten, profiteren, uitbuiten tot en met!

Maar ja… zonde is het wel, grootste deel van het jaar staat ‘ie tenslotte in de stalling. En dan betaal je voor iets waar je geen plezier van hebt. Niet zo handig dus…

Maar een paar weken geleden begon het: manlievv zat verlekkerd naar zijn computer te staren en liet mij een caravan zien. Precies de indeling die ik wil! En geloof me, die heb ik 2dehands nog niet zo heel veel voorbij zien komen! Dus iedere avond kreeg ik dat ding voor mijn neus geschoven en werd er slap geouwehoerd en gedroomd. Op een gegeven moment was ik het zo zat, maak dan een afspraak of stop erover! Nou, dat heb ik geweten… hihi de afspraak werd vlak voor de kerst gemaakt voor meteen de dag na kerst. Wat duurde dat weekend ontzettend lang zeg.

Maar eindelijk, dinsdag – DE DINSDAG – kwam, we zagen en we waren verkocht! De caravan is nu dus trots onderwerp van de nieuwe eigenaars. Er is maar één nadeel… caravan kopen in de winter is niet handig! Nu moeten we dus nog een tijdje wachten voor we er echt wat mee kunnen… Ik denk daar anders over, vind dat we de caravan best wel ergens neer kunnen zetten nu, dan maar kou lijden. Het is dan wel ONZE kou, in ONZE caravan… 🙂

Pa en ma: geweldig dat we jullie caravan zo vaak en met zo veel plezier hebben mogen lenen. Maar wat ben ik blij dat we er nu zelf een hebben; als er iets niet bevalt sloop je het eruit, verf je het, bouw je er wat in of wat dan ook. JOEPIE! Freedom. Ik kan niet wachten tot het seizoen begint! En dat terwijl ik zo een geduldig tiepje ben!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.