Ja, je leest het goed: met bier! Waarschijnlijk heb ik weer eens te veel Jamie Oliver bekeken, want ik moest zonodig zijn Toad in the Hole eten. En om er helemaal een feestje van te maken moest er ook een voorgerecht komen. Natuurlijk wel een beetje in dezelfde stijl: uiensoep met bier.
Franse uiensoep met bier
Iedereen kent wel de Franse uiensoep waarbij je een kom uiensoep krijgt, gegratineerd met kaas. Deze uiensoep is eigenlijk een afgeleide daarvan en ik heb het daarom maar in de Hollandse keuken geplaatst. Vroeger werd de soep overigens zeker niet met kaas gegeven, het was kost voor de armen. Uien waren erg goedkoop en met water en een bouillonblokje zet je dan toch iets relatief gezonds op tafel.

Uiensoep met donker bier
Porties: 1 flinke pan
Afdrukken
Pin
Ingrediënten
- 1 boter flinke klont
- 4 witte uien
- 3 rode uien
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 1 liter groentebouillon
- 1 flesje bier triple (bijv. La Trappe)
- 1 el tomatenpuree
Instructies
- Doe de boter in de pan. Snijd de uien in ringen en bak ze met de knoflook in de hete boter.
- Blus de uien met groentebouillon, bier en tomatenpuree toe.
- Laat de soep een uurtje pruttelen op laag vuur.
Sylvia's tips
Lekker iets te knabbelen bij de soep: strooi geraspte kaas op een bakplaat en zet het in de oven tot de kaast gesmolten is. Laat het dan afkoelen en breek het in stukken.
Heb je dit recept al eens gemaakt?Laat dan een reactie achter en plaats jouw foto op Instagram @SilphyasKitchen of tag #silphyaskitchen!