Varkenshaas met rijst en paprika en een yoghurtsausje

En dan is het ineens 7 januari en moet je weer aan het werk. Het ‘gewone’ leven gaat weer beginnen. Eigenlijk vond ik mijn vakantie best gewoon hoor, was er al prima aan gewend 🙂 Maar wat betreft eten is het wel goed om weer even normaal te gaan doen. Manmanman wat kan een mens snoepen zeg in die decembermaand! Weet niet hoe het met jullie zit, maar wij raakten de weegschaal niet aan in december. Nou ja, stiekem wel, maar geven het natuurlijk niet toe. Nu maar even varkenshaas in een wat minder chique uitvoering… Maar wel met een lekker sausje natuurlijk. De échte… van jezelf 🙂 En jij? Heb jij je uitgeleefd in december en moet je nu weer aan de lijn, de sportschool en weet ik wat al niet meer. Of ben je meer van de regelmaat en heb je gewoon hetzelfde gedaan als altijd? Ben eigenlijk wel benieuwd. Dus laat maar weten in de comments hieronder.

Lekker uit eten

Afgelopen weekend hebben we heerlijk gegeten in een Libanees restaurant (Fenicie te Purmerend). De gastvrouw was uitermate vriendelijk en ik zei haar dat ik nog nooit Libanees had gegeten. Totdat alles op tafel kwam, toen wist ik wel dat ik het wél had gegeten. Sterker nog: ik heb zelfs zelf dingen er van gemaakt zoals bijvoorbeeld de muhammara. Best vervelend zo’n geheugen dat me steeds in de steek laat. Maar goed, dat bracht mij weer wat inspiratie voor een supersimpel maar overheerlijke maaltijd. Lees je mee?

Grillpan

Natuurlijk kun je de varkenshaas ook gewoon bakken in willekeurig welke andere pan, maar ik ben nu eenmaal erg dol op mijn grillplaat/-pan van Le Creuset. Wat voor pan je ook gebruikt: zorg dat het vuur hoog staat en de pan goed heet is. Het vlees moet sissend en piepend de pan in gaan. Laat het vlees rusten voor het aansnijden. En mocht het na aansnijden toch nog iets te rosé zijn naar je zin, dan los je dat heel simpel op door de schijfjes nog even snel heen en weer te halen door de hete pan.

varkenshaas

Varkenshaas met rijst en paprika

Kook: 30 minuten
Porties (aanpasbaar):2 personen

Ingrediënten

  • 200 gram rijst
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl sesamolie
  • ½ rode paprika
  • ½ oranje paprika
  • ½ gele paprika
  • 2 bosuitjes
  • 1 handvol ongezouten cashewnoten
  • 1 varkenshaas
  • 1 el ketjap manis
  • dikke yoghurt
  • 1 teen knoflook
  • 2 takjes munt

Instructies

  • Kook de rijst zoals je gewend bent en laat enigszins afkoelen.
  • Snijd de paprika’s in kleine stukjes en bak ze op middel vuur in de olijf- en sesamolie tot ze lekker zacht zijn.
  • Snijd de bosuitjes en hak de cashewnoten grof, zet dit apart tot serveren.
  • Pers de teen knoflook in een schaaltje en doe daar volle yoghurt bij. Snijd de munt fijn en roer dit er ook door.
  • Schep nu de rijst bij de paprika en bak dat op laag vuur even mee tot het vlees klaar is.
  • Zet een grillpan op het vuur en laat deze goed heet worden. Bak hier de varkenshaas tot hij bijna gaar is. Giet er dan wat ketjap over en bak om en om tot de varkenshaas gaar is en een mooi ‘korstje’ heeft.
  • Strooi voor het serveren de bosuitjes en cashewnoten over het gerecht.
  • Geef de yoghurtsaus er apart bij.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie