Varkenshaas met rijst en paprika en een yoghurtsausje

Varkenshaas met rijst en paprika en een yoghurtsausje

En dan is het ineens 7 januari en moet je weer aan het werk. Het ‘gewone’ leven gaat weer beginnen. Eigenlijk vond ik mijn vakantie best gewoon hoor, was er al prima aan gewend 🙂 Maar wat betreft eten is het wel goed om weer even normaal te gaan doen. Manmanman wat kan een mens snoepen zeg in die decembermaand! Weet niet hoe het met jullie zit, maar wij raakten de weegschaal niet aan in december. Nou ja, stiekem wel, maar geven het natuurlijk niet toe. Nu maar even varkenshaas in een wat minder chique uitvoering… Maar wel met een lekker sausje natuurlijk. De échte… van jezelf 🙂 En jij? Heb jij je uitgeleefd in december en moet je nu weer aan de lijn, de sportschool en weet ik wat al niet meer. Of ben je meer van de regelmaat en heb je gewoon hetzelfde gedaan als altijd? Ben eigenlijk wel benieuwd. Dus laat maar weten in de comments hieronder.

Lekker uit eten

Afgelopen weekend hebben we heerlijk gegeten in een Libanees restaurant (Fenicie te Purmerend). De gastvrouw was uitermate vriendelijk en ik zei haar dat ik nog nooit Libanees had gegeten. Totdat alles op tafel kwam, toen wist ik wel dat ik het wél had gegeten. Sterker nog: ik heb zelfs zelf dingen er van gemaakt zoals bijvoorbeeld de muhammara. Best vervelend zo’n geheugen dat me steeds in de steek laat. Maar goed, dat bracht mij weer wat inspiratie voor een supersimpel maar overheerlijke maaltijd. Lees je mee?

Varkenshaas met rijst en paprika

8 januari 2019
: 2 personen
: 10 min
: 20 min
: 30 min
: Simpel

Lekker snoepen, maar toch heerlijk mager

Door:

Ingrediënten
  • 200 gram rijst
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl sesamolie
  • ½ rode paprika
  • ½ oranje paprika
  • ½ gele paprika
  • 2 bosuitjes
  • 1 handvol ongezouten cashewnoten
  • 1 varkenshaas
  • 1 el ketjap manis
  • yoghurt
  • 1 teen knoflook
  • 2 takjes munt
Instructies
  • Stap 1 Kook de rijst zoals je gewend bent en laat enigszins afkoelen.
  • Stap 2 Snijd de paprika’s in kleine stukjes en bak ze op middel vuur in de olijf- en sesamolie tot ze lekker zacht zijn.
  • Stap 3 Snijd de bosuitjes en hak de cashewnoten grof, zet dit apart tot serveren.
  • Stap 4 Pers de teen knoflook in een schaaltje en doe daar volle yoghurt bij. Snijd de munt fijn en roer dit er ook door.
  • Stap 5 Schep nu de rijst bij de paprika en bak dat op laag vuur even mee tot het vlees klaar is.
  • Stap 6 Zet een grillpan op het vuur en laat deze goed heet worden. Bak hier de varkenshaas tot hij bijna gaar is. Giet er dan wat ketjap over en bak om en om tot de varkenshaas gaar is en een mooi ‘korstje’ heeft.
  • Stap 7 Strooi voor het serveren de bosuitjes en cashewnoten over het gerecht.
  • Stap 8 Geef de yoghurtsaus er apart bij.

Grillpan

Natuurlijk kun je de varkenshaas ook gewoon bakken in willekeurig welke andere pan, maar ik ben nu eenmaal erg dol op mijn grillplaat/-pan van Le Creuset. Wat voor pan je ook gebruikt: zorg dat het vuur hoog staat en de pan goed heet is. Het vlees moet sissend en piepend de pan in gaan. Laat het vlees rusten voor het aansnijden. En mocht het na aansnijden toch nog iets te rosé zijn naar je zin, dan los je dat heel simpel op door de schijfjes nog even snel heen en weer te halen door de hete pan.

koken & tafelen algemeen

Gerelateerde berichten

Groene paprika cappuccino: dat is nog eens lekker!

Groene paprika cappuccino: dat is nog eens lekker!

Wil je eens een ander soepje vooraf serveren dan is deze groene paprika cappuccino echt een geweldige binnenkomer! Schenk het in mooie glazen en lepel de room erover als ware het de schuimige melkkraag van een cappuccino. Trots Afgelopen kerst waren we uitgenodigd bij dochterlievv […]

Varkenshaas met asperges gevuld

Varkenshaas met asperges gevuld

We eten allemaal wel eens een lekker varkenshaasje. Maar weet je eigenlijk waar het vandaan komt? Varkenshaas is de meest malse spier van het varken. Het is een stukje vlees dat schuin toeloopt en het dankt zijn naam aan de vorm die enigszins aan een […]


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.