Verras je Valentijn met red velvet chocolate chip cookies

Prachtig vind ik die etalages met beertjes en hartjes. Vooral de prachtige taarten en koekjes geven Valentijnsdag een suikerzoet imago. Ga aan de slag en bak je eigen red velvet chocolate chip Valentijnskoekjes.

Ik geef eerlijk gezegd niet zo veel om Valentijnsdag. Lang geleden – ik was een jaar of twaalf – vond ik een mars in mijn jaszak en een briefje waar op stond dat ik in de pauze naar het bruggetje achter de school moest komen.

Dat deed ik niet.

Toen al was ik niet zo’n voorstander van kennismaking met vreemde mensen. En daarnaast was er de angst dat ik in de maling werd genomen. Dat ik bij het bruggetje zou staan en dat een groep kinderen verderop hard moesten lachen. Zelfvertrouwen heb ik nog steeds niet in overvloed.

Heilige Valentijn

Paus Gelasius riep in 496 14 februari uit tot de dag van de Heilige Valentijn. Valentijn (Latijn: Valentinus) is de naam van drie of vier heiligen en/of martelaren uit de derde, vierde

of vijfde eeuw. Valentijnsdag (14 februari), de feestdag en vermoedelijke sterfdag van Valentinus van Rome (of Terni), wordt in grote delen van de wereld gevierd als de dag der geliefden. Zo valt te lezen op Wikipedia.

Wat meer in het heden ging het vooral om de anonieme liefde. Tegenwoordig is het vooral bedoeld om je geliefde te verrassen. Met dank aan de commercie kan het niet gek genoeg: hoe duurder of groter, hoe beter. Zo lijkt. Nederlanders zijn overigens niet zo into the Valentine.

Meer Valentijnsdag lekkers

De foto is afkomstig van Pixabay.

valentijnskoekjes

Red Velvet chocolate chip cookies

Kook: 10 min
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin
Verras je Valentijn met deze zelfgemaakte red velvet chocolate chip cookies.

Ingrediënten

  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 125 gr plantaardige boter kamertemperatuur
  • 125 gr kristalsuiker
  • 100 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 20 gr cacaopoeder
  • ½ banaan
  • tl vanille extract
  • ½ tl baking soda
  • 200 gr witte chocolade vegan
  • natuurlijke rode kleurstof bijvoorbeeld bietenpoeder

Instructies

  • Houd de witte chocolade en de rode kleurstof apart. Kneed van de overige ingrediënten een soepel deeg.
  • Voeg nu beetje bij beetje rode kleurstof toe tot het deeg de gewenste kleur heeft.

  • Kneed als laatste 2/3 van de witte chocolade door het deeg.
 Leg het deeg vervolgens te rusten in de koelkast, ongeveer een uur.
  • Rol het deeg uit en steek het uit in de gewenste vorm (hartjes natuurlijk!)
  • Druk er per koekje nog een paar chocoladedruppels in.

  • Bak de koekjes in ongeveer tien minuten af op 170°C.
Tussendoortje
Amerikaans
Chocolate chip cookies, Red velvet recept, Valentijn recept
Heb je dit recept al eens gemaakt?Tag @SilphyasKitchen op Instagram en gebruik de hashtag #silphyaskitchen
close

Gewoon lekker, lekker plantaardig!

Sluit je aan bij 791 anderen en kook met me mee!

Je ontvangt maximaal 1 keer per week een e-mail

Plaats een reactie

Review