Verras je Valentijn met red velvet chocolate chip cookies

Prachtig vind ik die etalages met beertjes en hartjes. Vooral de prachtige taarten en koekjes geven Valentijnsdag een suikerzoet imago. Ga aan de slag en bak je eigen red velvet chocolate chip Valentijnskoekjes.

Eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik ze niet zelf heb gebakken. Dit recept kreeg ik in handen via mijn werk. Het bedrijf dat bij ons op kantoor de lunches, catering tijdens vergadering en het avondeten verzorgt, gaf dit recept door op Valentijnsdag. Hoog tijd dat ik het zelf eens ga maken en er een eigen foto bij plaats.

Heilige Valentijn

Paus Gelasius riep in het jaar 496 14 februari uit tot de dag van de Heilige Valentijn. Valentijn (Latijn: Valentinus) is de naam van drie of vier heiligen en/of martelaren uit de derde, vierde of vijfde eeuw. 

Valentijnsdag (14 februari), de feestdag en vermoedelijke sterfdag van Valentinus van Rome (of Terni), wordt in grote delen van de wereld gevierd als de dag der geliefden. Zo valt te lezen op Wikipedia.

Wat meer in het heden ging het vooral om de anonieme liefde. Tegenwoordig is het vooral bedoeld om je geliefde te verrassen. Met dank aan de commercie kan het niet gek genoeg: hoe duurder en groter, hoe beter. En ook in Nederland begint Valentijnsdag steeds meer aan terrein te winnen.

Meer Valentijnsdag lekkers

valentijnskoekjes

Red Velvet chocolate chip cookies

Verras je Valentijn met deze zelfgemaakte red velvet chocolate chip cookies.
Prep: 10 minuten
Kook: 10 minuten
Rusten: 1 uur
Totaal: 1 uur 20 minuten
Bevat:
gluten
Vrij van:
steenvrucht
pinda
sesamzaadjes
soja

Ingrediënten

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram boter (Vioblock), op kamertemperatuur
  • 125 gram kristalsuiker
  • 100 gram basterdsuiker, lichtbruin
  • 20 gram cacaopoeder
  • ½ banaan
  • tl vanille extract
  • ½ tl baking soda
  • 200 gram chocolade , wit
  • natuurlijke rode kleurstof, bijvoorbeeld bietenpoeder

Instructies

  • Houd de witte chocolade en de rode kleurstof apart. Kneed van de overige ingrediënten een soepel deeg.
  • Voeg nu beetje bij beetje rode kleurstof toe tot het deeg de gewenste kleur heeft.

  • Kneed als laatste 2/3 van de witte chocolade door het deeg.
 Leg het deeg vervolgens te rusten in de koelkast, ongeveer een uur.
  • Rol het deeg uit en steek het uit in de gewenste vorm (hartjes natuurlijk!)
  • Druk er per koekje nog een paar chocoladedruppels in.

  • Bak de koekjes in ongeveer tien minuten af op 170°C.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

De foto is afkomstig van Pixabay.

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie