Voedselverspilling tegengaan met “Too good to go”

Wat is dat “Too good to go”?

Kort gezegd is het idee erachter om voedselverspilling tegen te gaan. Prachtig initiatief natuurlijk. Ik mag graag restjes uit de koelkast opmaken, kliekjes omtoveren tot een nieuwe maaltijd en nog meer van dat soort ‘bewuste’ acties. Er valt nog heel veel eer te behalen bij ons thuis, maar ieder stapje in de goede richting is er één. Dus toen we van deze app “Too good to go” hoorden was het besluit al gauw genomen om iets te gaan bestellen.

Maar wat dan, en hoe werkt het

Er zijn verschillende bedrijven en/of instellingen die er aan meewerken. Denk hierbij aan bakkers, supermarkten, hotelketens… ja je leest het goed: hotelketens. Je kunt bijvoorbeeld na een bepaald tijdstip het overgebleven ontbijt of de lunch afhalen. Voor een fractie van het bedrag dat je zou betalen indien je daar ging eten. Brood, gebak etc. bij de warme bakker vandaan wat je aan het einde van de dag op kunt halen tegen een fractie van de normale prijzen. Je weet alleen niet van tevoren wat je krijgt. Dus het is nog een beetje spannend ook 🙂

Wij gingen voor ‘veggie’ bij de EkoPlaza

Ben altijd wel in voor boodschappen van de EkoPlaza (vooral begin van de maand hahaha). Dus toen wij een ‘veggie’ pakketje zagen waren we het er al snel over eens. Misschien zou er wel een fruit- of groentensoort tussen zitten wat we zelden eten of – beter nog – niet kenden. Groot was dan ook de verbazing toen we na het uitpakken van het ‘veggie’ pakket de volgende artikelen zagen:

Het “Veggie” pakket…

Hoezo veggie?!

Ik hoop dat je net zo verbaasd bent als wij bij het zien van deze artikelen… gehakt, grillworst, ham en een broodje wat lijkt op een saucijzenbroodje. Allemaal lekker hoor en wij eten vlees dus dat was het probleem niet, maar bij veggie denk ik aan andere dingen.

Als jij deze app al kent, dan ben ik zeer benieuwd naar jouw ervaringen

Wij zullen dus niet zo snel weer wat bestellen… Ik zou eerst eens wat ervaringen van anderen horen voordat ik weer wat bestel.

Lees meer over het voorkomen van voedselverspilling.

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Deel je enthousiasme!
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *