Wat eten we vandaag?

Dat is DE vraag die ik iedere dag weer naar mijn hoofd geslingerd krijg door zowel dochterlievv als manlievv. Alhoewel die laatste het eigenlijk allemaal wel goed vindt, die ziet wel wat er op zijn bord komt.

Wat wil jij dan!?

Eens in de zoveel tijd ben ik het allemaal spuugzat en stel ik de wedervraag “wat wil je eten dan?”. Nou, je zult niet raar staan te kijken als ik zeg dat bij dochterlievv meestal niets anders uit het bekkie komt dan “pasta of pizza”. Helaas kind, je hebt het verkeerde huishouden uitgezocht, want dat vindt mams nu net niet zo heel erg lekker. Bovendien vroeg ik om een gezonde en nuttige bijdrage, niet om een herhaling van alle voorgaande keren.

Goed, vol verwachting klopt mijn hart en kijk ik manlievv dan aan. Zijn antwoord? Steevast “lekker stukje vlees!”. En als ik dan vervolg met “en wat wil je daar dan bij?”, krijg ik meestal te horen “oh, doe maar wat groente ofzo…”.

Weekmenu

Kunnen jullie je voorstellen dat ik onderhand een beetje hopeloos word van dat totaal niet meedenken?! Maar vanaf volgende week gaat het anders, ik ga weer lekker ouderwets een soort weekmenu samenstellen, dan hoef ik na mijn werk ook niet meer na te denken of de boodschappen te doen, want alles is dan lekker al in huis!

Hè bah, wat saai, zul je misschien denken, maar laat me je dan uit de droom helpen. Het is natuurlijk zaak een dusdanig menu samen te stellen dat je met de ingrediënten nog alle kanten uit kunt en dus op het laatste moment kunt besluiten te mixen en matchen om zo tot een compleet ander menu te komen.

Ik heb er zin in!

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Deel je enthousiasme!
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *