Wortel pompoensoep met gember

wortel pompoensoep

“Heb je haar weer met d’r pompoenen!” Ik moet zelf altijd lachen als ik weer met pompoen thuis kom. Geroosterd, gepureerd, als soep, als groente, als snoepje, als cake, het maakt me niets uit. Flespompoen vind ik gewoon lekker! En deze wortel pompoensoep met gember is ook nog eens heerlijk verwarmend en gezond. Een geweldig soepje dus voor deze tijd van het jaar. En het mooie is dat je de voorbereidingen rustig kunt treffen en dan om een uur of 12 gaat alles in de slowcooker en ga je weer verder met lekker luieren. Of je maakt een flinke wandeling. Om zes uur is het eten klaar, je hoeft alleen nog maar de staafmixer er in te zetten.

In dit filmpje kun je zien hoe je gember op een razendsnelle manier van zijn schilletje ontdoet. En oh ja, in recepten van mij zie je vaak staan “1 duim gember”. Daarmee bedoel ik dus letterlijk de lengte en dikte van je duim. Hou je niet zo van gember, dan gebruik je gewoon wat minder. Het is tenslotte een sterk smakend goedje en het is wel de bedoeling dat je er blij van wordt, dus aanpassen naar smaak geldt hier ook.

Handige tip

Je kunt de hele bups natuurlijk ook vast van tevoren snijden en invriezen. Andere groenten gebruiken. Vlees klein snijden zodat je er een stevige maaltijdsoep van maakt. Doe het in een ziplock diepvrieszak en op het moment dat jij denkt “laten we vanavond soep eten”, haal je het uit de vriezer en doe je het zo in de slowcooker. Ik zou het dan alleen een uurtje langer in de pot laten zitten.

Wil je meer dan alleen soep?

Hou je van vlees? Een paar zelfgemaakte balletjes of stukjes kip passen prima in deze soep. Maar (roze) garnalen zou je ook toe kunnen voegen aan deze stevige maaltijdsoep. En als je broodliefhebber bent, geef er dan een lekker stuk volkoren stokbrood bij.

wortel pompoensoep

Wortel pompoensoep met gember

No ratings yet
Auteur: Sylvia
Print recept Pin recept
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 6 uur
Totale tijd: 6 uur 15 minuten
Porties: 4 personen

Keukenspullen

Ingrediënten

  • 1 flespompoen (ca. 1 kilo)
  • 1 duim gember
  • 450 gram wortelen
  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 3 blaadjes laurier
  • 750 ml bouillon

Instructies
 

  • Schil de flespompoen en verwijder de pitten en draden. Pel de uien en maak de wortelen schoon. Verwijder het velletje van de gember en knoflook.
  • Snijd de pompoen en wortelen in stukken, niet te groot maar zeker niet te klein. Snijd de uien in halve ringen en de gember in stukken.
  • Doe alle ingrediënten in de slowcooker en zet de slowcooker 6 uur op low.
    wortel pompoensoep
  • Verwijder dan de laurierblaadjes en zet de staafmixer in de soep. Vind je de soep te dik? Voeg dan nog wat water toe, maar ik hou wel van een stevig soepje. Zeker als het als maaltijd moet dienen.
  • Vlak voor het serveren kun je eventueel nog wat fijngesneden krulpeterselie of koriander toevoegen.

Sylvia’s tips

Ik vind het altijd zonde om gember met een mesje te schillen. Je gooit er dan zoveel van weg. Zonde!
Op deze manier pel je gember lekker snel en gooi je bovendien zo min mogelijk weg.
Soepen en Stoofpotten
Nederlands
Gemberwortel, Pompoen en wortel, Pompoensoep, Wortelsoep
Heb jij dit recept gemaakt?Jouw creatie bewonder ik graag op Instagram! Vergeet dus niet om @SilphyasKitchen of #SilphyasKitchen te vermelden.
close

Gratis eBook

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS het gratis eBook "Culinaire rondreis door Indonesië".

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info