Worteltjestaart met pesto

We kennen allemaal wel de worteltjestaart of -cake die we bij de koffie eten. Of gewoon zomaar tussendoor. Erg lekker natuurlijk, maar niet echt geschikt voor het avondmaal. Deze worteltjestaart is dat wel!

Worteltjestaart

Een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht waar iedereen van zal smullen. Bijna alle kinderen lusten wel worteltjes. Als je dan ook nog eens zegt dat het een taart is, zullen ze het helemaal graag willen eten.

worteltjestaart

Worteltjestaart met pesto

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Waardering
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Taart

  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 bos bospeen
  • 200 gr crème fraiche
  • 2 tenen knoflook
  • 50 gr kaas (geraspt)
  • 1 tl zeezout
  • 2 el olijfolie (extra vierge)

Pesto

  • 1 el pijnboompitten
  • 4 el olijfolie (extra vierge)
  • loof (van de wortelen)
  • peper en zout (naar smaak)

Instructies

Taart

  • Verwarm de oven voor tot 200℃.
  • Snijd het loof van de bospenen af maar laat er een stukje aan zitten (ongeveer 2 cm). Gooi het loof niet weg! Was en schil de wortelen en snijd ze in de lengte door midden. Hele dikke wortelen in de lengte in vieren snijden. Kook de wortelen 5 minuten in ruim kokend water. Zonder zout, dat wordt later gebruikt.
  • Leg een vel bakpapier op de bakplaat en rol het deeg uit.
  • Meng de crème fraîche met de geraspte kaas en 1 teen uitgeperste knoflook. Breng op smaak met versgemalen peper. Smeer dit mengsel op het bladerdeeg.
  • Leg de worteltjes hier boven op en besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met het zeezout.
  • Bak de taart in de oven in ongeveer 25 minuten gaar. Laat de taart daarna afkoelen.

Pesto

  • Pureer alle ingrediënten met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Lepel wat van de pesto op ieder stukje taart.

Notities

Leuk om wat loof fijn te snijden en over de taart te strooien.


0Shares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *