Bak de plakken ontbijtspek tot ze knapperig zijn. Laat ze afkoelen.
Was en schil de aardappelen en snijd ze in vieren. Leg ze op de bodem van de InstantPot. Voeg het zout, de tenen knoflook en het laurierblad toe. Schenk er 1,5 cup water bij. Leg het rek op de aardappelen met de hengsels omhoog.
Mix het gehakt met knoflookpoeder, peper en zout, ei, paneermeel of broodkruim, bbq saus en de verkruimelde bacon.
Maak met koele handen een gehaktrol die in de IP past. Leg de gehaktrol op een stuk folie en vouw dat naar boven naar elkaar toe. De zijkanten kun je open laten of dichtdoen. Ik liet ze open zodat er eventueel wat gehaktvocht bij de aardappelen zou vallen. Leg dit nu op het rekje.
Plaats de deksel op de IP, draai het ventiel naar 'sealing' en zet de timer 20 minuten op high pressure.
Zodra de timer gaat laat je de lucht ontsnappen en haal je de deksel van de pan.
Besmeer de gehaktrol nu met wat extra bbq saus en plaats dit een paar minuten onder een loeihete grill.
Verwijder ondertussen het rekje uit de IP en gooi het laurierblaadje weg. Giet het water af. Voeg de nu de zure room en de melk toe en stamp de aardappelen tot een heerlijke puree. De knoflook geeft er een heerlijke smaak aan. Breng eventueel op smaak met zout en peper.