Was de aardappeltjes en kook ze in 8 minuten gaar. Je moet er de punt van een mes makkelijk in kunnen steken, maar ze moeten niet té gaar zijn. Giet ze vervolgens af en laat ze even uitwasemen.
Verwarm de oven tot 200°C
Leg een vel bakpapier op de bakplaat en kieper de aardappeltjes erop.
Verwarm in de pan waar de aardappeltjes uit komen een bodempje olijfolie en knijp de knoflook er bovenuit. Zet het vuur laag en laat de knoflooksmaak goed in de olie trekken. Let op dat de knoflook niet verbrandt.
Druk met een vork of pureestamper de aardappeltjes een beetje plat en verdeel ze over de bakplaat.
Ris de rozemarijn van de tak af en verdeel over en tussen de aardappeltjes. Giet de knoflookolie erover en strooi er rijkelijk grof gemalen zeezout over.
Schuif de bakplaat in de oven voor 30 minuten.
Niet iedere oven is hetzelfde, dus controleer regelmatig of ze al krokant gebakken zijn.