Pel de uien en snijd ze allemaal in halve ringen. Snijd de tenen knoflook klein.
Verwarm de olie in een pan en bak hierin de uien onder voortdurend omscheppen op niet al te hoog vuur. Wanneer de uien lekker verkleuren voeg je de knoflook, nootmuskaat en kruidnagel toe. Even goed meebakken. Strooi er wat bloem over en bak een paar minuten mee.
Schenk een klein beetje bier erbij en schraap alles goed los van de bodem. Voeg de ketjap toe en roer even door. Schep dan alles in de slowcooker.
Schenk de rest van het bier erbij en leg de laurier in de sc. Giet de bouillon erbij en zet de slowcooker 6 uur op low.
Serveer met wat stokbrood, al dan niet gegratineerd met wat geraspte kaas.
Notities
Een snuf is bij mij dat wat tussen duim en wijsvinger past. De ene keer is dat iets meer dan de andere keer. Amerikanen zeggen dan "I'm gonna eyeball it in".