Thaise rode currypasta

Thaise rode currypasta

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 11 minuten
Porties: 1 potje

Ingrediënten

  • 10-12 rode chilipepers (gedroogd)
  • 5 tenen knoflook
  • 150 gram rode uien
  • 1 stengel citroengras
  • 1 duim laos
  • 1 limoen (schil)
  • 6-8 korianderwortels
  • witte peper (vers gemalen)
  • ¼ tl trassi
  • ½ tl komijnzaad (gemalen)
  • ½ tl korianderzaad (gemalen)
  • 2 el paprikapoeder (optioneel)

Instructies

  • Week de gedroogde chilipepers ongeveer 1.5 uur in 5 eetlepels kokend water.
  • Gebruik je een vijzel? Snijd alles dan zo klein mogelijk om het jezelf gemakkelijk te maken. Gebruik je een blender of staafmixer? Dan kun je het natuurlijk wat grover laten. Een keukenmachine zou ik afraden, tenzij je een klein inzetbakje hebt: de ingrediënten zullen dusdanig tegen de randen aan gaan plakken, dat je blijft schrapen en niet zo'n fijne pasta krijgt.
  • Maal alles tot een fijne pasta. Voeg indien nodig een paar eetlepels water of olie toe.