Gehaktballetjes en fusilli in krachtige tomatensaus
Kook: 45 minutenmin
Porties (aanpasbaar):5personen
Ingrediënten
Voor de gehaktballetjes
500gramrundergehakt
1ei
3elpeterselie
4elParmezaanse kaas, plus wat extra
2tenenknoflook
2elpanko
1½tlzeezout
versgemalen peper
Voor de saus
2blikkengepelde tomaten
2elolijfolie
1ui
2elpeterselie
2tlgedroogde oregano
60mlrode wijn
1½tlzeezout
300gramfusilli
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Hak de peterselie en knoflook fijn. Doe alle ingrediënten voor de gehaktballetjes in een grote kom en meng goed en snel door met koele handen.
Draai gehaktballetjes ter grootte van een kleine walnoot. Gebruik je net als ik een (eetlepel) maatschep, dan krijg je er ca. 35 balletjes uit.
Neem een pan die groot genoeg is om de gehaktballetjes en pasta in te maken. Snipper de ui. Verhit wat olie in de pan en fruit hierin de gesnipperde ui in tien minuten, tot het zacht en glazig is.
Roer er dan de peterselie en oregano door en bak even een minuutje mee. Voeg de rode wijn toe en laat alles een minuutje pruttelen.
Voeg dan de blikken tomaat toe. Strooi het zout erover en roer even door. Breng het aan de kook en zet het vuur laag. Laat de saus zo even pruttelen.
Leg dan de gehaktballetjes in de saus en doe de deksel op de pan. Laat het geheel 20 minuten pruttelen. Roer de balletjes af en toe even om. Kook nu de pasta volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Als de gehaktballetjes gaar zijn voeg je de pasta toe. Goed doorroeren en laat het geheel nog een vijf minuten op laag vuur pruttelen.
Bestrooi de pasta vlak voor het serveren met wat fijngehakte peterselie en zet er een schaaltje met geraspte Parmezaanse kaas bij.
Notities
Heb jij wel orzopasta in huis? Giet dan een liter water bij de tomatensaus want de pasta moet daar dan in garen.