Gazpacho

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 8 personen
Calorie├źn: 97kcal

Ingredi├źnten

  • 1 kilo tomaten
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 2 groene paprika
  • 2 komkommers
  • 50 ml olijfolie (extra vierge)
  • 25 ml rode wijnazijn
  • koud water
  • peper en zout
  • rucola

Instructies

  • Pel en halveer de tomaten. Snijd de ui fijn, maar niet snipperen. Snijd de paprika 's in stukjes en snijd de komkommers in plakjes (nadat je ze geschild hebt natuurlijk).
  • Doe de tomaten, knoflook, een paprika, een komkommer, de helft van de ui, olijfolie en azijn in een blender of keukenmachine. Pureer tot een glad mengsel. Voeg steeds een klein beetje koud water toe, net zolang tot de soep de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de gazpacho ijskoud en zet de overgebleven ui, komkommer en paprika er in bakjes naast. Men kan dan zelf nog beslissen of ze er wat van aan de soep toe willen voegen. Ik ben dol op rucola en heb dus wat blaadjes toegevoegd.

Nutrition

Calories: 97kcal | Carbohydrates: 9g | Protein: 2g | Fat: 7g | Saturated Fat: 1g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 5g | Sodium: 8mg | Potassium: 386mg | Fiber: 3g | Sugar: 5g