Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pommes duchesse
Kook:
45
minuten
min
Porties (aanpasbaar):
25
stuks (ongeveer)
Ingrediënten
▢
500
gram
kruimige aardappelen
▢
1
eidooier
▢
50
gram
boter
▢
peper en zout
▢
nootmuskaat
Kookstand
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Verwarm de oven voor op 190°C.
Kook de aardappelen in ruim water, met wat zout, gaar.
Giet de aardappels af en doe ze terug in de pan of in een kom. Stamp de aardappelen tot een gladde puree.
Voeg dan de eidooier en boter toe en spatel dit door de aardappelen.
Breng de puree op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Doe het smeuïge mengsel in een spuitzak (gebruik een kartel spuitmond) en spuit toefjes puree op een met bakvel beklede bakplaat.
Schuif de bakplaat in de oven en bak de pommes duchesse in ongeveer 25 minuten goudbruin.
Persoonlijke notities
Voeg hier jouw persoonlijke notities toe.
Bewaaar recept
Opgeslagen!