karbonades

Karbonades op Indische wijze

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 6 minuten
Totale tijd: 16 minuten
Porties: 4 personen

Ingredi├źnten

  • 700 gram schouderkarbonade
  • ┬Ż blok santen
  • 150 ml water
  • 2 uien
  • 2 el sambal oelek
  • 3 el ketjap manis
  • 2 tl laos
  • 2 tl ketoembar
  • 1 tl djinten
  • 1 stengel sereh
  • 1 rode peper
  • 4 tenen knoflook
  • 1 tl trassi
  • 2 daun salam
  • 4 daun djeroek peroet
  • 4 kruidnagelen
  • 2 el olie

Instructies

  • Pel de uien en knoflook. Snijd ze in stukken.
  • Doe de uien, knoflook, trassi en sambal in een vijzel of keukenmachine en maal het. Het hoeft niet superfijn te zijn, mogen best nog stukjes in zitten.
  • Verhit de olie in een pan op hoog vuur, temper dan het vuur een beetje en fruit het uimengsel. Voeg dan de laos, djinten en ketoembar toe en bak nog even mee. Laat het afkoelen.
    karbonade
  • Los de santen op in het hete water.
    karbonade
  • Leg de karbonades in de slowcooker. Giet daarop de ketjap en santen.
  • Snijd de peper in dunne ringetjes en kneus de sereh. Leg dit bovenop de karbonades.
  • Doe er de blaadjes (daun) salam en djeroek peroet bij.
    karbonade
  • Schep het uitmengsel er over heen.
  • Stel de slowcooker in op low, ca. 6 uur.