Snij die plakken in luciferdunne reepjes, hoe dunner de reepjes hoe knapperiger ze worden. Kieper ze vervolgens in de bak van de AF.
Stel de temperatuur van de AF in op 180°C en de tijdklok op 20 minuten.
Controleer tussendoor of het niet te hard gaat, de tempeh moet donkerbruin worden, niet zwart.
Snipper ondertussen de ui en snijd de rode peper en knoflook fijn. Schep dit in een ovenvast schaaltje dat in de AF past. Voeg nu petis udang, laos, sambal, ketjap en goela kelapa toe. Roer alles goed door elkaar.
Na ongeveer 20 minuten is de tempeh klaar, leeg dit in een bak of spreid het uit op een groot bord.
Zet nu het ovenvaste schaaltje in de AF en zet hem nogmaals 5 minuten aan.
Voeg de inhoud van het schaaltje samen met de tempeh en roer alles goed door. Serveer direct.
Eventueel kun je nog wat citroensap erover sprenkelen voor een frisse ondertoon. Ik deed dat zelf niet, hou het liever wat pittig.