Pittig stoofpotje

Pittig stoofpotje van rundvlees

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 8 minuten
Totale tijd: 18 minuten
Porties: 5 personen
Calorieën: 561kcal

Ingrediënten

  • 1 kilo runderlappen
  • 1 ui
  • 4 tenen knoflook
  • 2 rode pepers
  • 1 duim gemberwortel
  • 2 tl korianderzaad
  • 1 tl komijnzaad
  • ½ tl kurkuma
  • tl kaneel
  • 2 tl hot curry
  • 1 tl kardemom
  • 1 limoen (sap)
  • 200 ml kokosmelk
  • zout (naar smaak)
  • 15 gram koriander

Instructies

  • Pel de ui en snijd in grove stukken.
  • Verwijder het velletje van de knoflook en het steeltje van de pepers. Wil je het minder pittig hebben verwijder dan ook de zaadjes. Snijd knoflook en peper in stukken.
  • Haal het velletje van de gember af. Dit doe je heel makkelijk met een theelepeltje. Je schraapt het er met gemak van af. Snijd daarna in stukken.
  • Pers de limoen.
  • Doe al deze ingrediënten in een blender of keukenmachine. Mix het tot een saus en giet dan in de slowcooker.
  • Snijd de runderlappen in stukken en voeg toe aan de slowcooker. Roer vlees en saus door elkaar.
    rundvlees curry
  • Zet de slowcooker op low, ca. 8 uur.
  • Garneer met de koriander.

Nutrition

Calories: 561kcal | Carbohydrates: 8g | Protein: 45g | Fat: 38g | Saturated Fat: 16g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 14g | Cholesterol: 145mg | Sodium: 681mg | Potassium: 677mg | Fiber: 2g | Sugar: 2g