Snijd de kipfilet in piepkleine blokjes. Doe ze in een schaal en voeg een eetlepel olijfolie, het gerookte paprikapoeder en de helft van de knoflookpoeder toe. Roer het goed door en laat het even intrekken.
Gebruik een spiralizer of juliënnesnijder om de courgette en wortel tot mooie slierten te snijden.
Zet een pan met water op het vuur en breng het aan de kook.
Doe ondertussen alle overige ingrediënten in een bak en maal het fijn met bijvoorbeeld een staafmixer. Voeg nu wat olie toe. Het moet een beetje lobbig blijven, dus niet al te dun maken met de olie. Zet het dan even weg.
Bak nu de stukjes kip op middelhoog vuur goudbruin.
Stort de wortel en courgette in het kokende water en laat het daar 2 minuten. Giet dan af. Meng het met het avocadomengsel en schep op twee borden. Schep er de kipstukjes boven op en garneer met wat blaadjes koriander.