Pastasalade met gebakken kip

Pastasalade met gebakken kip en avocado

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 3 personen
Calorieën: 729kcal

Ingrediënten

  • 300 gram kipfilet
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl komijnzaad
  • peper en zout (naar smaak)
  • 1 el kokosolie
  • 100 gram pasta (naar keuze, ik gebruikte volkoren fusilli)
  • 50 gram veldsla
  • 1 avocado
  • 50 gram alfalfa
  • 4 el peterselie
  • 1 appel
  • ½ komkommer
  • 4 el olijfolie (goede kwaliteit)
  • 40 gram walnoten (gehakt)

Instructies

  • Kook de pasta beetgaar, zoals je gewend bent of volgens de verpakking. Giet dit af en spoel even af onder koud water.
  • Wrijf de kipfilet in met paprikapoeder, komijnzaad, peper en zout. Bak de kipfilet totdat deze goudbruin en gaar is.
  • Verwijder de zaadlijst uit de komkommer en snijd deze in blokjes.
  • Schil de appel en verwijder het klokkenhuis. Snijd in kleine blokjes.
  • Snijd de peterselie fijn en hak de walnoten in grove stukken.
  • Meng de sla, komkommer, appel, peterselie en alfalfa goed door elkaar. Schep het door de pasta. Strooi de walnoten er over heen.
  • Snijd de kipfilet en de avocado in dunne plakjes en leg bovenop de salade.
  • Druppel er dan de olijfolie overheen.

Nutrition

Calories: 729kcal | Carbohydrates: 41g | Protein: 39g | Fat: 48g | Saturated Fat: 11g | Polyunsaturated Fat: 11g | Monounsaturated Fat: 23g | Cholesterol: 83mg | Sodium: 407mg | Potassium: 856mg | Fiber: 7g | Sugar: 6g