nooitgedacht, kapucijnerschotel

Nooitgedacht (kapucijnerschotel)

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 1 uur
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 100 gram bami-/nasikruiden (gedroogd, o.a. Indrapoera)
  • 300 gram speklappen
  • 2 uien
  • 200 gram hamlappen
  • 1 pot kapucijners
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl sambal
  • 1 tl gemberpoeder
  • ½ tl kerrie
  • peper (naar smaak)
  • zout (eventueel)

Instructies

  • Week de bami-/nasikruiden volgens gebruiksaanwijzing, minimaal 20 minuten in warm water.
  • Snipper ondertussen de uien en snijd de hamlappen en speklappen in blokjes ter grootte van een dobbelsteen.
  • Bak het spek langzaam uit op een laag vuurtje. Fruit daarna de uien goudgeel.
  • Voeg de blokjes vlees toe en bak het even mee.
  • Kneus de knoflook en voeg dit samen met de kruiden aan de pan met vlees toe.
  • Laat de bami-/nasikruiden goed uitlekken en roer dit samen met de kapucijners (mét vocht) door de inhoud van de vleespan.
  • Laat dit minimaal 40 minuten pruttelen of laag vuur, zodat de smaak goed kan intrekken.