Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Nooitgedacht (kapucijnerschotel)
Kook:
1
uur
uur
Porties (aanpasbaar):
4
personen
Ingrediënten
▢
100
gram
bami-/nasikruiden, gedroogd
▢
300
gram
speklappen
▢
2
uien
▢
200
gram
hamlappen
▢
1
pot
kapucijners
▢
2
tenen
knoflook
▢
1
tl
sambal
▢
1
tl
gemberpoeder
▢
½
tl
kerrie
▢
peper en zout
,
Kookstand
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Week de bami-/nasikruiden volgens gebruiksaanwijzing, minimaal 20 minuten in warm water.
Snipper ondertussen de uien en snijd de hamlappen en speklappen in blokjes ter grootte van een dobbelsteen.
Bak het spek langzaam uit op een laag vuurtje. Fruit daarna de uien goudgeel.
Voeg de blokjes vlees toe en bak het even mee.
Kneus de knoflook en voeg dit samen met de kruiden aan de pan met vlees toe.
Laat de bami-/nasikruiden goed uitlekken en roer dit samen met de kapucijners (mét vocht) door de inhoud van de vleespan.
Laat dit minimaal 40 minuten pruttelen of laag vuur, zodat de smaak goed kan intrekken.
Persoonlijke notities
Voeg hier jouw persoonlijke notities toe.
Bewaaar recept
Opgeslagen!