Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sambal Malakka
Kook:
20
minuten
min
Porties (aanpasbaar):
1
potje
Ook nodig
Vijzel
Ingrediënten
▢
4
uien
▢
6
tenen
knoflook
▢
10
rode pepers
▢
1
stengel
sereh
▢
2
el
laos
▢
2
tl
taotjo
▢
1
stuk
asem
,
ter grootte van een walnoot
▢
4
el
water
,
warm
▢
1/8
blok
santen
▢
4
el
olie
▢
zout
Kookstand
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Pel de ui en de knoflook en snipper ze heel fijn. Was de pepers en hak ze heel fijn.
Verwijder het bovenste harde gedeelte van de sereh stengel, plet de stengel met de stamper van de vijzel en leg er een knoop in.
Wrijf de ui, knoflook, laos, trassie en zout fijn in de vijzel.
Bak dit mengsel in de olie tot de uien geel zijn.
Wrijf intussen de pepers fijn.
Voeg pepers en asemwater (gemaakt van de asem en 4 eetlepels warm water) aan het mengsel toe.
Roer er het blokje santen en de sereh stengel door en kook de sambal door tot de uien gaar zijn.
Zodra de olie uit de santen boven drijft is de sambal klaar.
Persoonlijke notities
Voeg hier jouw persoonlijke notities toe.
Bewaaar recept
Opgeslagen!