sambal

Sambal Malakka

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 1 potje

Ingrediƫnten

  • 4 uien
  • 6 tenen knoflook
  • 10 rode pepers
  • 1 stengel sereh
  • 2 el laos
  • 2 tl trassie
  • 1 stuk asem (ter grootte van walnoot)
  • 4 el water (warm)
  • 1/8 blok santen
  • 4 el olie
  • zout (naar smaak)

Instructies

  • Pel de ui en de knoflook en snipper ze heel fijn. Was de pepers en hak ze heel fijn.
  • Verwijder het bovenste harde gedeelte van de sereh stengel, plet de stengel met de stamper van de vijzel en leg er een knoop in.
  • Wrijf de ui, knoflook, laos, trassie en zout fijn in de vijzel.
  • Bak dit mengsel in de olie tot de uien geel zijn.
  • Wrijf intussen de pepers fijn.
  • Voeg pepers en asemwater (gemaakt van de asem en 4 eetlepels warm water) aan het mengsel toe.
  • Roer er het blokje santen en de sereh stengel door en kook de sambal door tot de uien gaar zijn.
  • Zodra de olie uit de santen boven drijft is de sambal klaar.