butter chicken

Butter chicken uit de slowcooker: boterzachte kip

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 36 minuten
Porties: 6 personen
Calorie├źn: 549kcal

Ingredi├źnten

  • 2 el boter
  • 2 el plantaardige olie
  • 4 kipfilets (grote)
  • 2 uien (fijn gesneden)
  • 3 tenen knoflook (fijn gesneden)
  • 2 tl currypoeder
  • 1 el currypasta
  • 2 tl tandoori masala
  • 1 tl garam masala
  • 175 gr tomatenpuree
  • 15 kardemom peulen
  • 1 blik kokosmelk
  • 200 gr yoghurt (dikke)
  • zout en peper (naar smaak)

Instructies

  • Snijd de kipfilet in grove stukken.
  • Verhit boter en olie in een koekenpan.
  • Bak hierin de kip tot het een mooi bruin kleurtje heeft. Schep de kip in de slowcooker.
  • Temper het vuur en bak de uien tot ze zacht zijn. Voeg ze dan toe aan de slowcooker.
  • Bak in het achtergebleven vet de knoflook en kruiden even kort aan en schep in de slowcooker.
  • Giet nu de tomatenpuree en kokosmelk in de slowcooker en breng op smaak met zout en peper. Roer alles even goed door.
  • Zet de slowcooker op low voor ongeveer 6 uur.
  • Roer een half uur voordat het klaar is de yoghurt er door.

Nutrition

Calories: 549kcal | Carbohydrates: 18g | Protein: 43g | Fat: 33g | Saturated Fat: 15g | Polyunsaturated Fat: 5g | Monounsaturated Fat: 6g | Cholesterol: 123mg | Sodium: 660mg | Potassium: 749mg | Fiber: 2g | Sugar: 12g