oerapan

Oerapan: Indische droge groenteschotel

Gebruik voor de groenten bijvoorbeeld sperziebonen, bloemkool, broccoli, worteltjes, maïs, paprika, erwtjes, taugé etc.
0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Bijgerecht
Keuken: Indonesisch
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 250 gr gemengde groenten
  • 1 el olie
  • ½ ui (fijngesneden)
  • 2 tenen knoflook
  • ½ el selderij (fijngesneden)
  • 15 gr kokos
  • sambal oelek (naar smaak)
  • 1 tl laos
  • ½ tl kentjoer
  • ½ tl trassi
  • 1 blaadjes djeroek peroet
  • 1 el asemwater
  • ½ tl suiker
  • zout
  • ½ kopje water

Instructies

  • Bak de kokos op laag vuur in een droge koekenpan lichtbruin.
  • Kook de groenten in weinig water met wat zout beetgaar.
  • Fruit de ui en knoflook in de olie.
  • Zet het vuur uit en voeg de sambal, laos, kentjoer en trassi toe. Fruit dit even mee.
  • Voeg dan water, asemwater, selderij en suiker toe. Laat het sausje een beetje inkoken.
  • Roer de groenten door het kruidenmengsel en meng er dan de gebakken kokos door.