gado gado

Gado gado: snelle versie

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 300 gr gehakt
  • 1 zakje gehaktkruiden (saté)
  • ½ zak gado gado speciaal (Kokki Djawa, supermarkt)
  • 1 zak groenten (Chinees of Thais)
  • ½ komkommer
  • 200 gr rijst
  • 1 bouillonblokje (maggi)
  • 250 ml water
  • 2 eieren
  • kroepoek

Instructies

  • Mix de gehakt met de kruiden en draai er kleine balletjes van. Bak ze in de koekenpan tot ze gaar en rondom mooi bruin zijn.
  • Kook de rijst zoals je gewend bent. Kook twee eieren hard in 8 minuten.
  • Schud de zak groenten leeg boven een wok of hapjespan en bak de groenten een paar minuten. Verkruimel dan het bouillonblokje er boven en giet er wat water bij (ongeveer een kopje) en laat het nog een paar minuten staan. De groenten moeten vooral niet te gaar worden!
  • Gebruik een halve zak gado gado en voeg daar ca. 250 ml water aan toe. Als de saus goed warm is voeg je de gehaktballetjes er aan toe.
  • Schep rijst op de bodem van de kom. Doe daar bovenop de groenten, balletjes met saus, kip, taugé, komkommer, ei en verkruimel er wat kroepoek boven.