Een ontzettend lekkere en gezonde pizzabodem. Je kunt de bodem ook van tevoren maken en een dag bewaren in de koelkast. Invriezen heb ik nog niet geprobeerd.
Kook: 30 minutenmin
Porties (aanpasbaar):1pizza
Ingrediënten
200grambloemkool
125grammozzarella
2elItaliaanse kruiden
2elamandelmeel
Ter vervanging van 1 ei
1ellijnzaad
3elwater
of
1tlno-egg
2elwater
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Zet de oven op 225°C.
Maal de bloemkoolroosjes helemaal fijn in de keukenmachine. Leg de korreltjes op een schone theedoek en wring uit.
Doe de korrels in een magnetronschaal en zet 5 minuten op 1000 watt. Laat het afkoelen en wring het nogmaals uit in een schone theedoek. Hoe droger de korrels, des te beter (krokanter) de pizzabodem wordt.
Doe de mozzarella, Italiaanse kruiden en eivervanger in de keukenmachine en maal het fijn. Schep het daarna in een grote kom.
Voeg hier nu de afgekoelde bloemkool en het amandelmeel aan toe en kneed het mengsel nog even door.
Beleg een bakplaat met bakpapier en leg het mengsel erop, maak er met je handen een mooie ronde pizzavorm van.
Plaats de bakplaat 15 minuten in de oven, draai de pizzabodem dan heel voorzichtig om en zet hem nog even 5 minuten terug in de oven.
Laat de bodem afkoelen, beleg hem naar keuze en zet nog 10-15 minuten terug in de oven.
Notities
Gebruik eventueel een springvorm of bord om een mooie ronde vorm te krijgen.