Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Asperges met zalm
Kook:
30
minuten
min
Porties (aanpasbaar):
4
personen
Ingrediënten
▢
1
zalmfilet, ongeveer 600 gram
▢
1
sinaasappel, sap en rasp
▢
500
gram
groene asperges
▢
8
kerstomaatjes
▢
1
bosuitje in dunne ringetjes
▢
1
rode ui, gesnipperd
▢
1
el
verse dille, fijngeknipt
▢
2
tl
zeezout
▢
peper
▢
50
gram
gesmolten boter
▢
4
schijfjes
citroen
Kookstand
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Verwarm de oven tot 180°C.
Giet de sinaasappelsap over de zalm en masseer het er een beetje in. Laat een minuut of 5 zo liggen.
Groene asperges hoef je niet te schillen, maar snijd wel een stukje van de onderkant af.
Breng de asperges met koud water aan de kook en laat dit 2 minuten koken.
Meng de sinaasappelrasp met de bosui, rode ui, dille, zeezout en peper.
Bedruip een ovenschaal met de helft van de gesmolten boter. Leg de zalm in het midden en giet het sinaasappelsap erover.
Verdeel links en rechts van de zalm de asperges en cherrytomaatjes.
Verdeel het kruidenmengsel over de zalm, asperges en cherrytomaatjes. Giet de rest van de boter erover.
Dek de ovenschaal af met een vel bakpapier en schuif het in de oven. Laat het gerecht in ongeveer
25 minuten
gaar worden.
Serveer de schijfjes citroen erbij.
Persoonlijke notities
Voeg hier jouw persoonlijke notities toe.
Bewaaar recept
Opgeslagen!