Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aspergesoep
Voor deze overheerlijke aspergesoep gebruik je de kontjes en schillen die je overhoudt van een ander gerecht met asperges.
Kook:
1
uur
uur
15
minuten
min
Porties (aanpasbaar):
1
liter (bijna)
Ingrediënten
▢
asperges
,
schillen en kontjes
▢
1
liter
water
▢
30
gram
boter (Vioblock)
▢
30
gram
bloem
▢
½
blokje
groentebouillon
▢
5
sprieten
bieslook
▢
1
tl
citroenolie
▢
peper
,
versgemalen
Kookstand
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Zet een pan met water op het vuur met daarin de de schillen en kontjes.
Breng dit aan de kook en laat het dan een uur op laag vuur staan. Daarna af laten koelen.
Giet de inhoud van de pan door een zeef in een andere pan. Knijp de schillen goed uit, er komt best wat vocht uit nog.
Verwarm de bouillon en verkruimel het bouillonblokje erboven.
Maak een roux van de boter en bloem en roer dit beetje bij beetje door de bouillon.
Knip de bieslook in kleine stukjes en strooi dit vlak voor het serveren over de soep. Verse peper en wat druppels citroenolie maken het af.
Notities
Heb je nog wat (groene) asperges over of alleen de topjes? Voeg ze toe aan de soep. Ziet er niet alleen feestelijk uit, je hebt ook nog een "bite".
Persoonlijke notities
Voeg hier jouw persoonlijke notities toe.
Bewaaar recept
Opgeslagen!