Thaise kip laksa is een combinatie van soep en noodles
Kook: 1 uuruur
Porties (aanpasbaar):4personen
Ingrediënten
4kippendijfilets
1tlfive spices
1elhoning
1elsesamzaad
2rode pepers
800mlkip- of groentebouillon
1stukflespompoen, de hals
2tenenknoflook
1duimgemberwortel
1tlkurkuma
1/2bosjelente-uitjes
1tlpindakaas
4blaadjesdjeroek peroet
1/2bosjekoriander
1elsesamolie
1elsojasaus (Kikkoman, zoutarm)
1elvissaus
300grambrede rijstnoedels
600gramgroene asperges
1blikkokosmelk
3limoenen
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Leg de kippendijen op een groot stuk bakpapier en hussel ze met peper en zout en het vijfkruidenpoeder door elkaar.
Vouw het papier over de stukken kip heen en sla ze plat met een deegroller tot een dikte van 1,5 cm.
Leg ze in de hete grillpan en keer ze na ongeveer 3 minuten om, zodat er mooie zwarte streepjes ontstaan en ze goed gaar zijn. Leg ze dan even apart.
Giet ongeveer 800 ml kokend water in een grote pan en verkruimel er het bouillonblokje bij.
Snijd de steel van de pompoen, hak het smalle gedeelte in grove stukken (niet schillen en stuk met pitten bewaren voor een andere keer), rasp het vruchtvlees in de keukenmachine.
Doe het standaardmes in de keukenmachine en doe er de gepelde tenen knoflook, geschilde gember, peper, kurkuma, schoongemaakte lente-uitjes, pindakaas, gedroogde limoenblaadjes, koriandersteeltjes (bewaar de blaadjes ter garnering), sesamolie, sojasaus en vissaus in. Hak alles fijn.
Schep de pasta bij de kokende bouillon en doe er de noedels bij.
Maak de asperges schoon en snijd ze doormidden. Doe de stukjes in de pan en giet er de kokosmelk bij.
Breng de laksa zodra hij aan de kook is op smaak met sojasaus en limoensap en draai het vuur uit.
Zet de pan met kip weer op het vuur. Sprenkel de honing over de geschroeide stukken kip, knijp er 1 limoen bovenuit, strooi er het sesamzaad over en hussel door elkaar tot de kip er aan alle kanten mee bedekt is.
Serveer de kip met de laksa en partjes limoen en bestrooi alles met blaadjes koriander en in ringetjes gesneden verse spaanse peper.