Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sambal goreng telor
Kook:
25
minuten
min
Porties (aanpasbaar):
8
personen
Ingrediënten
▢
4
rode pepers
▢
1
grote ui
▢
3
tenen
knoflook
▢
3
kemirienoten
▢
scheutje
ketjap
▢
1
duimpje
gember
▢
½
duim
laos
▢
2
bladeren
salam
▢
½
tl
trassi
▢
1,5
dl
santen
▢
1
tl
gula djawa of bruine suiker
▢
4
eieren
Kookstand
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Boemboe
Snijd de pepers, laos, knoflook en uien klein. Maak met behulp van een vijzel of staafmixer hier een prutje van.
Gebruik een fijne rasp om de gember en kemirienoten te raspen en voeg toe.
Doe wat olie in een pan en fruit het mengsel hierin.
Voeg de salambladeren, gula djawa, trassi en de santen toe en laat het geheel even zachtjes pruttelen.
Omeletreepjes
Bak heel dunne omeletjes en laat ze afkoelen. Rol ze dan op en snijd ze in zeer dunne reepjes. Voeg toe aan de boemboe.
Gekookte eieren
Kook de eieren in 8 minuten hard en laat ze afkoelen. Pel en halveer ze, voeg toe aan de boemboe.
Persoonlijke notities
Voeg hier jouw persoonlijke notities toe.
Bewaaar recept
Opgeslagen!