Wanneer je dit gerecht als onderdeel van een rijsttafel eet, wordt het een bijgerecht en dan heb je voldoende voor 4-5 personen.
Kook: 30 minutenmin
Porties (aanpasbaar):2personen
Ingrediënten
450gramsperziebonen, eventueel diepvries
3tenenknoflook
2uien, groot
1bouillonblokje
2plakjesgember, of 1 tl poeder
2plakjeslaos, of 1 tl poeder
2rode pepers, of 1 flinke tl sambal oelek
2blaadjessalam
1citroen, sap
1kopjewater, heet
2elolie
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Was en dop de sperziebonen, snijd de knoflook fijn en snijd de uien grof.
Was de pepers en snijd ze in stukjes. Voor een minder pittig gerecht verwijder je de zaadlijst en zaadjes.
Fruit de uien tot ze glazig zijn, voeg de knoflook toe en bak nog even mee.
Doe de pepers en sperziebonen erbij en verpulver het bouillonblokje erboven. Schep de laos, djahé en salambladeren erdoor, voeg een kopje heet water en citroensap toe.
Laat dit alles op hoog vuur, onder voortdurend omscheppen, nog tien minuten pruttelen.