Naan

Naan (Indiaas platbrood)

2 van 1 stem
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 4 naan

Ingrediënten

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 220 ml yoghurt
  • peper en zout
  • komijnzaad
  • korianderzaad
  • gerookt paprikapoeder
  • olie

Instructies

  • Ik deed alle ingrediënten in de KitchenAid, maar natuurlijk kan het ook met de hand! Kneed alles tot een soepel deeg.
  • Als het wat droog aanvoelt doe je er een beetje yoghurt of water bij, indien te nat dan natuurlijk nog wat meel toevoegen.
  • Verdeel de bal in vier gelijke stukken en rol het met behulp van een deegroller uit tot lapjes van ca. 1 cm dik. Je kunt dit natuurlijk ook gewoon met de hand doen.
  • Bestrijk de deeglappen met wat olie.
  • Bak ze in de grillpan tot ze gaar en bruin zijn.

Notities

Lekker met raita!