Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
PIttige pompoensoep
Kook:
35
minuten
min
Porties (aanpasbaar):
2
personen
Ook nodig
Staafmixer
Ingrediënten
▢
1
flespompoen
,
in blokjes gesneden
▢
1
ui
,
groot, gesnipperd
▢
1
rode peper
,
in ringetjes
▢
1
stengel
citroengras
▢
1
duim
gember
,
geraspt
▢
2
kruimige aardappelen
,
in blokjes gesneden
▢
500
ml
groentebouillon
▢
1
zakje
currypasta
,
groen
▢
200
ml
kokosmelk
▢
handvol
blaadjes
koriander
,
om te garneren
Kookstand
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Kook de aardappelen, giet ze af en laat ze afkoelen.
Snipper de ui, snijd de pompoen en aardappelen in blokjes, snijd de rode peper in flinterdunne ringetjes, rasp de gember.
Fruit de ui, pompoen en peper in wat olijfolie, voeg dan de aardappel, gember en stengel citroengas toe.
Zet het geheel onder met groentenbouillon en laat het pruttelen tot de pompoen lekker zacht is. Pureer de soep dan met een staafmixer.
Voeg de currypasta en kokosmelk toe en roer het goed door.
Garneer met de blaadjes koriander.
Notities
Wanneer je deze soep als voorgerecht serveert kun je hier zeker wel met 4 personen van eten.
Persoonlijke notities
Voeg hier jouw persoonlijke notities toe.
Bewaaar recept
Opgeslagen!