Pompoensoep

PIttige pompoensoep

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediƫnten

  • 1 flespompoen in blokjes gesneden
  • 1 ui groot, gesnipperd
  • 1 rode peper in ringetjes
  • 1 stengel citroengras
  • 1 duim gember geraspt
  • 2 aardappelen kruimig, in blokjes gesneden
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 zakje groene currypasta
  • 200 ml kokosmelk
  • handvol blaadjes koriander ter garnering

Instructies

  • Kook de aardappelen, giet ze af en laat ze afkoelen.
  • Snipper de ui, snijd de pompoen en aardappelen in blokjes, snijd de rode peper in flinterdunne ringetjes, rasp de gember.
  • Fruit de ui, pompoen en peper in wat olijfolie, voeg dan de aardappel, gember en stengel citroengas toe.
  • Zet het geheel onder met groentenbouillon.
  • Laat dit pruttelen tot de pompoen lekker zacht is).
  • Pureer het geheel dan met de staafmixer.
  • Voeg de currypasta en kokosmelk toe.
  • Garneer met de blaadjes koriander.

Notities

Wanneer je deze soep als voorgerecht serveert kun je hier zeker wel met 4 personen van eten.