Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sambal peteh
Gebruik een vijzel of keukenmachine om de pasta te maken.
Kook:
30
minuten
min
Porties (aanpasbaar):
1
pot
Ingrediënten
▢
2
el
olie
▢
150
gram
rode pepers
▢
3
tenen
knoflook
▢
3
el
ui
,
gesnipperd
▢
1
tl
laos
▢
1½
tl
taotjo
▢
1
stengel
sereh
,
gekneusd
▢
40
gram
santen
▢
1
tl
asem
,
verdund met 2 el water
▢
50
ml
water
▢
100
gram
peteh bonen
Kookstand
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Maak een pasta van de pepers, ui en knoflook.
Roer de laospoeder er doorheen.
Verwarm de olie in een wok en roerbak de mix. Goed blijven roeren.
Zodra er wat vocht verdampt is doe je er de taotjo, sereh, santen en asem bij.
De santen zal smelten in de sambal. Voeg het water toe als er weer wat vocht is verdampt.
Snijd de petehbonen in de lengte een keer of drie door, maar laat een paar bonen heel.
Schep de boontjes door de sambal.
Laat het geheel nog een minuut of vijf pruttelen, tot de gewenste dikte.
Verwijder nu de sereh en serveer.
Notities
Schep de sambal in een
gesteriliseerde
pot.
Persoonlijke notities
Voeg hier jouw persoonlijke notities toe.
Bewaaar recept
Opgeslagen!