100grsperziebonen, gekookt, in kleine stukjes gesneden
100grspitskool
100grtempeh, in blokjes
100grtofu, in blokjes
Saus
2,5tltrassi
100grpinda's, geroosterd (zelf roosteren is lekkerder)
50grgula djawa, of vloeibare palmsuiker
2rode pepers, fijngesneden
2tenenknoflook
1bakbanaan
zout, naar smaak
oestersaus, scheut
ketjap asin, scheut
½eltamarindepasta
water, gekookt (naar behoefte)
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Begin met het maken van de saus. Maal alle ingrediënten, behalve het gekookte water, fijn in de keukenmachine.
Doe een laag olie in een pan en bak hierin de blokjes tempeh en tofu. Wanneer deze knapperig zijn uit de pan halen en uit laten lekken op keukenpapier.
Snipper ondertussen de ui fijn en pers de tenen knoflook uit. Fruit de ui en knoflook aan in de overgebleven olie.
Voeg vervolgens rundvlees, tempeh, tofu, spitskool en sperziebonen toe en bak dit mee.
Voeg nu het mengsel voor de saus toe en meng alles goed, als laatste voeg je wat gekookt water toe totdat er een soort van saus ontstaat.