Zet een pan op het vuur met de roomboter en olijfolie. De olie is om de roomboter "in toom te houden" (aanbranden/spatten).
Snipper de uien en knijp de knoflook fijn in de pers. Schep dit in de pan en bak ze glazig.
Rasp ondertussen de wortelen grof en gemberwortel fijn. Voeg dit samen met de kruidnagelen, kardemompeulen en het kaneelstokje toe aan de uien en knoflook en bak dit even mee.
Snijd de rode pepers fijn, indien je niet zo pittig wilt eten kun je de zaadjes verwijderen en bak even mee.
Verkruimel nu het bouillonblokje boven de pan en voeg de rijst toe. Roer goed door en zorg dat ieder rijstkorreltje glimt van de boter en olie.
Voeg nu de saffraan en ca. 2½ kopje heet water toe. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat het sudderen.
Indien het te droog wordt moet je weer wat water toevoegen. Wanneer de rijst gaar is, is het gerecht klaar.
Notities
Vlak voor het serveren strooi je fijngesneden koriander en munt over het gerecht.