Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sambal goreng spruitjes
Kook:
20
minuten
min
Porties (aanpasbaar):
2
personen
Ingrediënten
▢
1
zak
spruiten
,
schoongemaakt
▢
2
stuks
uien
,
rood, of sjalotten
▢
3
tenen
knoflook
▢
1
cm
laos
,
of 1 tl poeder
▢
1
stengel
sereh
,
of ½ tl poeder
▢
2
tl
sambal oelek
▢
½
tl
taotjo
▢
1
daun salam
▢
1
tl
gula djawa
,
of bruine suiker
▢
1
mespunt
zout
▢
200
ml
kokosmelk
▢
2
el
olie
Kookstand
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Snijd de grote spruiten door midden.
Pel de sjalotten en knoflook en schil de laos. Snijd alles ragfijn.
Kneus de serehstengel door met de achterkant van een mes een paar keer op de stengel te 'rammen'.
Verhit de olie in een wadjan (of andere pan) op hoog vuur. Draai dan het vuur wat lager en fruit de sjalotten en knoflook 5 minuten.
Voeg nu de laos, sambal, sereh en taotjo toe en fruit nog eens 5 minuten.
Doe er dan de spruitjes, salam, zout en gula djawa bij en roerbak ze in ca 10 beetgaar.
Roer nu de kokosmelk er door en laat het nog even stoven.
Persoonlijke notities
Voeg hier jouw persoonlijke notities toe.
Bewaaar recept
Opgeslagen!