Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sambal goreng udang
Een heerlijk bijgerechtje wat snel klaar is en waar je zeker punten mee scoort!
Kook:
15
minuten
min
Porties (aanpasbaar):
4
personen
Ingrediënten
▢
24
rauwe garnalen, zonder kop en schaal
▢
3
tenen
knoflook
▢
1
sjalotje
▢
3
tl
djahé (gemberpoeder)
▢
1
tl
sereh (citroengras)
▢
1
tl
ketoembar
▢
2
rode pepers
▢
2
el
plantaardige olie
▢
limoensap
Kookstand
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Maak met behulp van de vijzel, keukenmachine of staafmixer een mix van knoflook, sjalotje, pepers, djahé, sereh, ketoembar en zout.
Fruit dit heel eventjes in de olie. Doe de garnalen erbij en laat het ongeveer 10 minuten stoven op laag vuur.
Vlak voor het serveren besprenkelen met wat limoensap.
Persoonlijke notities
Voeg hier jouw persoonlijke notities toe.
Bewaaar recept
Opgeslagen!