garnalen

Sambal goreng udang

Een heerlijk bijgerechtje wat snel klaar is en waar je zeker punten mee scoort!
0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 24 rauwe garnalen zonder kop en schaal
  • 3 tenen knoflook
  • 1 sjalotje
  • 3 tl djahé gemberpoeder
  • 1 tl sereh of een stengel
  • 1 tl ketoembar
  • 2 rode pepers
  • 2 el plantaardige olie
  • limoensap naar smaak

Instructies

  • Maak met behulp van de vijzel, keukenmachine of staafmixer een mix van knoflook, sjalotje, pepers, djahé, sereh, ketoembar en zout.
  • Fruit dit heel eventjes in de olie. Doe de garnalen erbij en laat het ongeveer 10 minuten stoven op laag vuur.
  • Vlak voor het serveren besprenkelen met wat limoensap.