ajam pedis

Ajam pedis

In plaats van kippenpootjes kun je natuurlijk ook vleugeltjes of dijen nemen.
0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 6 personen

Ingredi├źnten

  • 1 kg kippenpootjes
  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 3 grote lomboks
  • ┬Ż tl asem
  • 2 daun salam
  • 2 plakjes laos of 1 tl poeder
  • 1 el sambal oelek
  • 1 tl trassi
  • 2 tl gula djawa
  • 1 tl tomatenpuree
  • zout naar smaak

Instructies

  • Laat in een pan de olie goed heet worden en bak de kippendijen flink aan.
  • Nadat de kipstukken lichtbruin zijn geworden, uit de olie halen en eventjes neer leggen op een stukje keukenpapier zodat de olie uit de kip trekt.
  • Snijd de uien en knoflook fijn en fruit deze in olie glazig.
  • Snijd de lomboks in kleine ringetjes en voeg ze met de overige boemboes (blaadjes salam, laos, sambal etc.) toe en fruit ze even mee.
  • Doe dan de stukken gebakken kip er weer bij.
  • Los de asem op in water en voeg dit ook toe samen met de tomatenpuree.
  • Laat het geheel ongeveer een half uurtje op een heel klein vuurtje sudderen, totdat de kip gaar is.