Maak het gehakt aan met de kruiden zoals je bent gewend.
Leg een groot vel bakpapier op het aanrecht en leg hier de bal gehakt op. Maak er een grote vierkante lap van.
Leg hier nu plakjes ham ham op, maar laat de randen vrij.
Strooi er een laagje geraspte kaas over en verdeel er een of twee flinke handen spinazie over.
Druk alles goed plat en rol - met behulp van het bakpapier - tot een grote rol.
Druk de rand goed aan en vouw de uiteinden dicht.
Wikkel de rol nu in ontbijtspek en rol het geheel in zilverfolie.
Leg de vleesrol nu in een ovenschaal en laat het ongeveer 25 minuten in de oven liggen, draai halverwege de tijd om. Na ongeveer 25 minuten even kijken of het gehakt al een beetje gaar is. Als het wat stevig aanvoelt is het goed. Verwijder dan de folie.
Leg de rol nu op een taartrooster en zet het geheel op de bakplaat in de oven, zodat het vet opgevangen kan worden.
Keer de vleesrol af en toe om. Zodra het spek mooi krokant is kun je het opdienen.
Notities
De spinazie slinkt heel erg, je moet er dus echt wel groente bij serveren. Lekker met frietjes of gebakken aardappeltjes.