Meng in een kom sap en rasp van 1 citroen, honing en mosterd, geperste knoflooktenen en wat zout, draai er lekker veel peper boven en leg de kipfilets in de marinade. Zet een half uurtje in de koelkast.
Verwarm nu de oven tot 220°C en zet een grote pan water op voor de spaghetti.
Maak ondertussen de pesto door basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook, zeezout en olijfolie in een blender of keukenmachine te doen en de machine aan te zetten tot de pesto lekker smeuïg is.
Snijd de uien in dunne halve ringen en leg deze in een ingevette ovenschaal, leg daar de kipfilets op en giet de rest van de marinade erover. Snijd de halve citroen in dunne schijfjes en leg her en der in de ovenschaal. Zet de schaal in het midden van de oven voor ongeveer een half uur.
Kook ondertussen de spaghetti volgens de verpakking. Giet daarna af en schep de pesto er door.
Drapeer de spaghetti op een bord en leg hier de kipfilets bovenop. Strooi er nog een keer flink wat verse peper overheen.