Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Shakshuka
Heerlijk als lunch voor vier personen, of als hoofdgerecht met een salade en een stuk stokbrood of Turks brood. Vervang het brood desgewenst voor glutenvrij brood of laat het achterwege en serveer er extra salade bij.
Kook:
25
minuten
min
Porties (aanpasbaar):
4
personen
Ook nodig
Hapjespan
Ingrediënten
▢
300
gram
gehakt
▢
2
uien
▢
1
teen
knoflook
▢
3
tomaten
▢
2
paprika's
▢
4
eieren
▢
1
el
ras el hanout
Kookstand
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Snipper de ui en snijd de knoflook in piepkleine stukjes (persen kan natuurlijk ook).
Neem een hapjespan en rul hierin het gehakt.
Zodra het gehakt een kleurtje krijgt, voeg je de ui en knoflook toe.
Snijd ondertussen tomaten en paprika’s in kleine stukjes en voeg dit toe. Strooi de kruiden erbij en roer even goed door.
Wanneer de paprika en tomaten zacht zijn geworden maak je 4 kuiltjes in het mengsel. Breek in ieder kuiltje een ei.
Leg een deksel of zilverfolie over de pan en laat dit zachtjes stoven tot het ei is gestold.
Persoonlijke notities
Voeg hier jouw persoonlijke notities toe.
Bewaaar recept
Opgeslagen!