Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hemelse limoencake
Deze limoencake is heerlijk fris en een klein beetje klef. Precies zoals een goede cake hoort te zijn dus.
Kook:
1
uur
uur
Porties (aanpasbaar):
1
cake
Ook nodig
Cakevorm
Satéprikkers
Ingrediënten
Cake
▢
180
ml
zonnebloemolie
▢
2
eieren
▢
1
el
limoenrasp
▢
2
el
limoensap
▢
250
ml
dikke yoghurt
▢
250
gram
suiker
▢
250
gram
zelfrijzend bakmeel
Frosting
▢
60
ml
limoensap
▢
70
gram
suiker
Kookstand
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Cake
Verwarm de oven tot 175°C.
Mix alle ingrediënten in een kom, met een mixer of de keukenmachine (ik ♥ KitchenAid) tot een mooi glad beslag.
Giet het in een ingevette cakevorm of tulbandvorm
Zet de vorm een uur in de oven.
Frosting
Meng de ingrediënten vlug met een lepeltje. Laat het niet geheel oplossen, de kristallen moeten zichtbaar blijven.
Smeer de nog warme cake hier mee in en laat het afkoelen... als je kunt!
Notities
Doe de priktest
Wanneer je een satéprikker in de cake steekt en hij komt er droog uit, is de cake gaar.
Persoonlijke notities
Voeg hier jouw persoonlijke notities toe.
Bewaaar recept
Opgeslagen!