Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Preitaart
Kook:
50
minuten
min
Porties (aanpasbaar):
6
personen
Ingrediënten
Bodem
▢
170
gram
bloem
▢
100
gram
boter, koud
▢
1
ei
▢
1½
el
water
▢
1
mespunt
zout
▢
1
tl
basilicum, gedroogd
Vulling
▢
2
kilo
prei
▢
125
gram
spekblokjes
▢
1
rookworst
▢
1
ui
▢
4
tenen
knoflook
▢
¼
tl
kruidnagel
▢
½
tl
djinten
▢
3
eieren
▢
150
gram
kaas, geraspt
▢
10
kerstomaatjes
▢
4
takjes
basilicum
▢
peper
▢
zout
Kookstand
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Verwarm de oven tot 200℃.
Kneed de bloem, koude boter, het ei, water zout en basilicum tot een soepel deeg.
Dek het deeg af met folie en leg het minimaal een half uur in de koelkast om te rusten.
Snijd de prei in kleine ringen en was het goed. Laat het goed uitlekken.
Bak ondertussen de spekblokjes in een droge koekenpan.
Snipper de ui en pers de knoflook en voeg dit samen met de uitgelekte prei toe aan de spekblokjes. Even meebakken.
Wanneer de prei geslonken is, overdoen in een vergiet en weer uit laten lekken.
Klop de eieren los in een grote kom en voeg wat melk en de geraspte kaas toe. Schep het preimengsel erdoor, evenals de kruidnagel en djinten.
Snijd de rookworst in kleine stukjes en schep ook door het mengsel. Breng op smaak met peper en zout.
Vet een taartvorm in. Rol het deeg uit en leg in de vorm. Schep de vulling in de taartvorm.
Snijd de cherry tomaatjes in vieren en haal de basilicum van de takjes af. Leg dit her en der op de taart.
Schuif de vorm in de oven en laat het zo'n 30-45 minuten staan.
Persoonlijke notities
Voeg hier jouw persoonlijke notities toe.
Bewaaar recept
Opgeslagen!