Snijd de uien fijn. Kneus de jeneverbessen. Verwarm een braadpan en smelt hierin de olijfboter. Braad de riblappen aan. Voeg de rest van de ingrediënten voor de jachtschotel toe, met als laatste de verkruimelde ontbijtkoek. Laat de jachtschotel minimaal 3 uur lekker sudderen in een afgesloten pan in de oven.
Schil de aardappels. Breng ze met water aan de kook (op de linkerplaat). Giet na ongeveer 3 minuten af en zet ze ook (minimaal 20 minuten) in de oven. Schil de appels en breng ze met een scheutje water aan de kook. Ook deze kunnen in de oven garen tot je appelmoes hebt. Voeg naar smaak kaneel en suiker toe.
Oventemperatuur 200°C.
Maak puree van de aardappels op de manier die je gewend bent. Neem een ingevette ovenschaal en doe hier een laag aardappelpuree in. Verdeel eerst de jachtschotel en dan de appelmoes over de puree. Schep de rest van de aardappelpuree erover. Strooi het paneermeel over de aardappelpuree en leg daar wat klontjes boter op (je kunt in plaats van paneermeel ook drie beschuiten verkruimelen). Zet de schotel ongeveer 45 minuten in de oven, maar houd de paneerlaag in de gaten. Als deze te bruin dreigt te worden kun je de schotel afdekken met een plaat, Bake-O-Glide of aluminiumfolie.